Najava za XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA - PERAST 2014 PDF Štampaj E-pošta

Poštovani i dragi prijatelji Festivala klapa u Perastu,

mi se već uveliko spremamo za naredni festival pa sada, kada smo načelno dogovorili  programske osnove, prilika je da Vam najavimo važnije pojedinosti: 

- 31. Jan. - održava se naša GODIŠNJA SKUPŠTINA na kojoj se usvajaju planovi za tekuću godinu,

- 14. Feb. - Prof Jasminko Šetka će održati I stručni seminar za crnogorske klape. Bit će to  prvi u nizu seminara koji su planirani jednom mjesečno do ljeta, nakon kojih ćemo organizovati KONCERT CRNOGORSKIH KLAPA, u programu KotorArta početkom jula mjeseca.

-15.feb. - raspisujemo KONKURSE za učešće klapa na XIII Festivalu u kategorijama ženske, mješovite i muške klape i kategoriji Nova klapska pjesma. Konkursi će biti otvoreni do 31. 3. 2014.g.

Takmičarski repertoar će biti:

1 bokeljska pjesma i 1 izvorna ili autorska klapska pjesma. Ovih dana ćemo objaviti oko 50 novih aranžmana bokeljskih pjesama,  u rubrici NOTNI ZAPISI, pa će zainteresovane klape imati širi izbor. Uz postojeće, objavit ćemo i 38 obrada bokeljskih pjesama po notnim zapisima Ludvika Kube iz 1907.g., kao i nove kompozicije sa XI i XII festivala.

Uvodimo i neke novosti u programu: pozvaćemo ženske i mješovite klape (petak 18.7.) kao i muške klape i klape u kategoriji Nova klapska pjesma (subota 19.7.) da nakon svog nastupa u takmičarskom dijelu programa, u pauzi zasijedanja žirija, otpjevaju PJESME ZA PUBLIKU.

U REVIJALNOM PROGRAMU u nedelju 20.7., uz goste programa, nastupaju klape pobjednice po kategorijama iz I i II večeri sa PJESMAMA IZ SVOG ZAVIČAJA kao i PJESMOM ZA PUBLIKU (po svom izboru).

Sve navedeno će biti detaljnije razrađeno u Konkursima a klape učesnice će tokom prijavljivanja, o programu i izboru pjesama, moći da konsultuju UMJETNIČKOG DIREKTORA XIII FESTIVALA, Prof. Jasminka Šetku, kao i naš STRUČNI ODBOR.

- 15.apr. - će biti poznati učesnici i repertoar za sve tri večeri XIII Festivala.

Nadamo se da će Vam ove novosti  u repertoaru i programima biti zanimljive i da ćemo svi zajedno uživati u kvalitetnim izvedbama iz širokog izbora klapskih pjesama.

Želimo Vam puno uspjeha u pripremama i želimo Vam dobrodošlicu u Perastu 2014.

 
< Prethodno   Sledeće >
RocketTheme Joomla Templates