- V I J E S T I -
Kalendar XVI festivala 2017
Friday, 14 April 2017

Kalendar predstojećeg festivala možete pogledati ovdje - download

Vaš Festival klapa Perast

 
Priče o moru...
Tuesday, 25 April 2017
 
 
 
XVI Festival 2017 - Otvoreni konkursi
Saturday, 11 February 2017
 
Poštovane i drage klape,

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da otvaranjem Konkursa zvanično počinjemo pripreme za naš XVI Međunarodni festival klapa Perast - 2017.
 
Ovdje možete naći konkurs za učešće, konkurs za novu klapsku pjesmu, formular prijave i pravilnik festivala.
 
  • Konkurs za XVI Festival 2017  -  download
  • Konkurs za NOVU KLAPSKU PJESMU  -  download
  • Prijava za XVI Festival 2017  -  download
  • Pravilnik XVI Festival 2017  -  download
 
Srdačno Vas pozdravljamo sa nadom skorog viđenja!
 
Festival klapa Perast
 
Skupština
Tuesday, 25 April 2017
 
Festival klapa u Perastu je potvrdio da je za petnaest godina postojanja značajno obogatio kulturnu i turističku ponudu Boke Kotorske, predstavljajući vrijednu muzičku baštinu a istovremeno podstičući nove autore da stvaraju nove klapske kompozicije... 
 
Članak o skupštini možete pročitati ovdje -  DOWNLOAD
 
 
Umjesto zaključka
Thursday, 29 September 2016
O jubilarnom XV Festivalu prenosimo članak prof. Marine Dulović objavljen u listu „Hrvatski glasnik“ br.135-136, za juli-avgust 2016.
 

U saradnji sa JUK "Herceg fest" po prvi put u Herceg Novom, 1. jula je održano veče gdje su se kvalifikovale ženske klape. U prijatnom ambijentu parka ispred istoimene dvorane, publici su se predstavile klape iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i to: Besida (Klis), Dalmatinke (Split), Diva (Široki Brijeg), Kandelora (Zemunik), Libar (Privlaka), O'dive bell canto (Berane), Salona (Solin) i Skontradura (Dubrovnik). Program je nosio simboličan naslov "Pjesma nad Bokom" a u revijalnom programu je pored klape gosta Bukaleta iz Pazina nastupila i klapa Castel Nuovo. Plasman u finale su izborile klape Skontradura, Diva i Salona. 

Naredne večeri...

Detaljnije...
 
Službeni rezultati 2016
Tuesday, 09 August 2016

Poštovani,

službene rezultate XV Međunarodnog festivala klapa Perast 2016 možete vidjeti ovdje:

SLUŽBENI REZULTATI - PERAST 2016

SLUŽBENI REZULTATI - NOVA KLAPSKA KOMPOZICIJA 2016

 Hvala na posjeti.

 
Najava - FINALE !
Sunday, 24 July 2016
 
 
 
Izvještaj iz Kotora
Sunday, 24 July 2016
 
Kotor - Održan koncert crnogorskih klapa i promovisan CD
 
Povodom 15 – godišnjeg jubileja Međunarodnog festivala klapa Perast, u subotu je u Centru za kulturu „Nikola Đurković“ u Kotoru održan svečani koncert najboljih crnogorskih klapa i promovisan dvostruki CD, sa 36 klapskih pjesama koje su izvođene na Međunarodnom festivalu klapa Perast.
 
Na koncertu su nastupile klape, O’ Dive Bellcanto (Berane), Castel Nuovo (Herceg-Novi), Jadran (Tivat), Bellezza (Tivat), Bisernice Boke (Kotor), Assa Voce (Podgorica), Alata (Podgorica), Maris (Kotor), Incanto (Kotor).
 
Koncert je otpočeo festivalskom himnom „Slava Perasta“ za koju je tekst napisao Božo Vodopija, u obradi Vicka Dragojevića, nakon čega je kotorska ženska klapa „Incanto“ izvela pjesmu „Bokeljska mornarica“, prema stihovima  pjesme koju je napisao pokojni dr. Miloš Miloševića, u obradi Mie Vidović, koja je izazvala oduševljenje publike.
 
Za finalno veče klapa u Perastu plasirale su se tri crnogorske klape O'Dive Bell Canto iz Berana, Klapa Castel Nuovo iz Herceg Novog i klapa Jadran iz Tivta.
 
„Jubileji nas često ispune i tugom, jer nose sjećanje na prijatelje, saradnike i drage ljude, koji više nisu sa nama. Prije 15 godina, troje članova Društva prijatelja Perasta  i zaslužnih žitelja ovog baroknog bisera, oduševljeno su podržali zamisao da na pjaci pred crkvom Svetog Nikole organizuju smotru klapa – bili su to Stanka Montan, Milja Radulović i Miro Braić. Spoznali su način da se Perastu vrati sjaj, da se uspavani grad oživi pjesmom. Svo troje su Festival, njihovo klapsko čedo njegovali srcem i radosno dijelili sa nebrojenim zaljubljenicima u Perast i Boku. Mi iz Festivala nastavljajući tu lijepu zamisao i uspomenu na njih dijelimo sa vama“ - kazao je između osztalog izvršni direktor Festivala klapa Perast, Mikan Kovačević.
 
Dodijeljene su zahvalnice svima koji pomažu i podržavaju Međunarodni festival klapa  Perast. Posebno priznanje dodjeljeno je PAM-u Crne Gore koje  je primila Merima Njegomir, poznata muzička umjetnica.
 
Festival klapa koji ove godine proslavlja svoju 15. godišnjicu postojanja, u proteklim godinama ugostio je čak 297 klapa iz Crne Gore i regije, objavio četri izdanja časopisa „Lirica“, i od kad je uveo kategoriju Nove klapske pjesme s temom o Boki, moru i pomorstvu  dobio je 53 nove bokeške pjesme.
 
Finale jubilarnog 15. Međunarodnog festivala klapa Perast 2016. biće održano 29 – 30. jula na Trgu ispred crkve Svetog Nikole u Perastu.
 
( Izvor :  BOKA NEWS,  Miro Marušić )
 
 
ALATA – izvrsna klapa iz Podgorice Kotor 16.jul
 
Program - Kotor
Sunday, 24 July 2016
 
Program možete preuzeti >>OVDJE<<
 
Najava - Kotor
Saturday, 23 July 2016

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11 - 20 of 73
RocketTheme Joomla Templates