- V I J E S T I -
ODABRANI UČESNICI XVI FESTIVALA
Friday, 14 April 2017
 
Po zaključenju konkursa 31.marta 2017. objavljujemo učesnike ovogodišnjeg Festivala. Zahvaljujemo svima koji su pokazali interes za naš XVI Festival.
 
Čestitamo odabranim klapama. Puno uspjeha i sretan dolazak u Perast.
 
Objava učesnika - download
 
 
Kalendar XVI festivala 2017
Friday, 14 April 2017

Kalendar predstojećeg festivala možete pogledati ovdje - download

Vaš Festival klapa Perast

 
Priče o moru...
Tuesday, 25 April 2017
 
 
 
XVI Festival 2017 - Otvoreni konkursi
Saturday, 11 February 2017
 
Poštovane i drage klape,

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da otvaranjem Konkursa zvanično počinjemo pripreme za naš XVI Međunarodni festival klapa Perast - 2017.
 
Ovdje možete naći konkurs za učešće, konkurs za novu klapsku pjesmu, formular prijave i pravilnik festivala.
 
  • Konkurs za XVI Festival 2017  -  download
  • Konkurs za NOVU KLAPSKU PJESMU  -  download
  • Prijava za XVI Festival 2017  -  download
  • Pravilnik XVI Festival 2017  -  download
 
Srdačno Vas pozdravljamo sa nadom skorog viđenja!
 
Festival klapa Perast
 
Skupština
Tuesday, 25 April 2017
 
Festival klapa u Perastu je potvrdio da je za petnaest godina postojanja značajno obogatio kulturnu i turističku ponudu Boke Kotorske, predstavljajući vrijednu muzičku baštinu a istovremeno podstičući nove autore da stvaraju nove klapske kompozicije... 
 
Članak o skupštini možete pročitati ovdje -  DOWNLOAD
 
 
Umjesto zaključka
Thursday, 29 September 2016
O jubilarnom XV Festivalu prenosimo članak prof. Marine Dulović objavljen u listu „Hrvatski glasnik“ br.135-136, za juli-avgust 2016.
 

U saradnji sa JUK "Herceg fest" po prvi put u Herceg Novom, 1. jula je održano veče gdje su se kvalifikovale ženske klape. U prijatnom ambijentu parka ispred istoimene dvorane, publici su se predstavile klape iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i to: Besida (Klis), Dalmatinke (Split), Diva (Široki Brijeg), Kandelora (Zemunik), Libar (Privlaka), O'dive bell canto (Berane), Salona (Solin) i Skontradura (Dubrovnik). Program je nosio simboličan naslov "Pjesma nad Bokom" a u revijalnom programu je pored klape gosta Bukaleta iz Pazina nastupila i klapa Castel Nuovo. Plasman u finale su izborile klape Skontradura, Diva i Salona. 

Naredne večeri...

Detaljnije...
 
Službeni rezultati 2016
Tuesday, 09 August 2016

Poštovani,

službene rezultate XV Međunarodnog festivala klapa Perast 2016 možete vidjeti ovdje:

SLUŽBENI REZULTATI - PERAST 2016

SLUŽBENI REZULTATI - NOVA KLAPSKA KOMPOZICIJA 2016

 Hvala na posjeti.

 
Najava - FINALE !
Sunday, 24 July 2016
 
 
 
Izvještaj iz Kotora
Sunday, 24 July 2016
 
Kotor - Održan koncert crnogorskih klapa i promovisan CD
 
Povodom 15 – godišnjeg jubileja Međunarodnog festivala klapa Perast, u subotu je u Centru za kulturu „Nikola Đurković“ u Kotoru održan svečani koncert najboljih crnogorskih klapa i promovisan dvostruki CD, sa 36 klapskih pjesama koje su izvođene na Međunarodnom festivalu klapa Perast.
 
Na koncertu su nastupile klape, O’ Dive Bellcanto (Berane), Castel Nuovo (Herceg-Novi), Jadran (Tivat), Bellezza (Tivat), Bisernice Boke (Kotor), Assa Voce (Podgorica), Alata (Podgorica), Maris (Kotor), Incanto (Kotor).
 
Koncert je otpočeo festivalskom himnom „Slava Perasta“ za koju je tekst napisao Božo Vodopija, u obradi Vicka Dragojevića, nakon čega je kotorska ženska klapa „Incanto“ izvela pjesmu „Bokeljska mornarica“, prema stihovima  pjesme koju je napisao pokojni dr. Miloš Miloševića, u obradi Mie Vidović, koja je izazvala oduševljenje publike.
 
Za finalno veče klapa u Perastu plasirale su se tri crnogorske klape O'Dive Bell Canto iz Berana, Klapa Castel Nuovo iz Herceg Novog i klapa Jadran iz Tivta.
 
„Jubileji nas često ispune i tugom, jer nose sjećanje na prijatelje, saradnike i drage ljude, koji više nisu sa nama. Prije 15 godina, troje članova Društva prijatelja Perasta  i zaslužnih žitelja ovog baroknog bisera, oduševljeno su podržali zamisao da na pjaci pred crkvom Svetog Nikole organizuju smotru klapa – bili su to Stanka Montan, Milja Radulović i Miro Braić. Spoznali su način da se Perastu vrati sjaj, da se uspavani grad oživi pjesmom. Svo troje su Festival, njihovo klapsko čedo njegovali srcem i radosno dijelili sa nebrojenim zaljubljenicima u Perast i Boku. Mi iz Festivala nastavljajući tu lijepu zamisao i uspomenu na njih dijelimo sa vama“ - kazao je između osztalog izvršni direktor Festivala klapa Perast, Mikan Kovačević.
 
Dodijeljene su zahvalnice svima koji pomažu i podržavaju Međunarodni festival klapa  Perast. Posebno priznanje dodjeljeno je PAM-u Crne Gore koje  je primila Merima Njegomir, poznata muzička umjetnica.
 
Festival klapa koji ove godine proslavlja svoju 15. godišnjicu postojanja, u proteklim godinama ugostio je čak 297 klapa iz Crne Gore i regije, objavio četri izdanja časopisa „Lirica“, i od kad je uveo kategoriju Nove klapske pjesme s temom o Boki, moru i pomorstvu  dobio je 53 nove bokeške pjesme.
 
Finale jubilarnog 15. Međunarodnog festivala klapa Perast 2016. biće održano 29 – 30. jula na Trgu ispred crkve Svetog Nikole u Perastu.
 
( Izvor :  BOKA NEWS,  Miro Marušić )
 
 
ALATA – izvrsna klapa iz Podgorice Kotor 16.jul
 
Program - Kotor
Sunday, 24 July 2016
 
Program možete preuzeti >>OVDJE<<
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11 - 20 of 74
RocketTheme Joomla Templates