- V I J E S T I -
PROGRAMSKA ŠEMA
Saturday, 22 March 2014

PROGRAMSKA ŠEMA

XIII MEĐUNARODNOG FESTIVALA KLAPA, PERAST - 2014.

 
Za sada objavljujemo  samo planiranu PROGRAMSKU ŠEMU, dok će detaljan PROGRAM  XIII Festivala biti definisan nakon  zaključenja konkursa i potvrda svih učesnika.
 
Detaljnije...
 
JOŠ JEDNA PROMJENA DATUMA
Thursday, 06 March 2014

Poštovani i dragi prijatelji,

primorani smo na još jednu promjenu datuma održavanja našeg XIII Festivala, koji smo, kako je već objavljeno,  predvidjeli za dane 4.-6.jula o.g. Međutim, tih dana započinje KotorArt, sa programima Pozorišta za djecu, koncertom gudačkih orkestara i koncertom porodice Dedić što se sve odigrava u Kotoru upravo u tom periodu.

Nakon svih potrebnih konsultacija, Upravni odbor Festivala je odlučio da se
 
 
XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA, PERAST – 2014.

  održi u dane

  27. – 29. Juna 2014 g.
 
 
Uz veliko izvinjenje svima koji su već isplanirale dolazak u prethodno najavljene datume, posebno klapama koje su se već prijavile, ljubazno molimo da uvažite navedene razloge i planirate Vaše učešće u ovaj novi termin, krajem juna mjeseca.

U Konkursima i formularu Prijave ćemo izmijeniti datume po novom rasporedu.

Želimo svima uspješne pripreme i dobrodošlicu u Perast.

 
Objavljeni konkursi
Friday, 14 February 2014

Poštovani članovi klapa,

Od danas na sajtu možete pronaći i konkurse za predstojeći XIII Međunarodni Festival Klapa - Perast 2014.

Vaš Festival Klapa Perast

 
PROMJENA DATUMA
Thursday, 13 February 2014

Poštovani članovi klapa, dragi prijatelji,

u dane kada smo planirali naš XIII Festival 18. – 20. jula, naši prijatelji V.Didiović i Cambi organizuju „Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima“, u Kostanjima su „Dani Mile Gojsalić“ a u Omišu Nove skladbe...

Razmatrali smo i druge datume: 1. – 3. avgusta kada mnogi od Vas poklanjaju svoje pjesme „Gospi Sinskoj“, ili se sreću u Skradinu i Neumu, kasnije 8. – 10. prijatelji iz Hercegovine otvaraju svoj I Festival u Posušju, slijede susreti u Bibinju...

Odlučili smo da se naš

XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA, PERAST – 2014.

održi u dane

4. – 6. JULA , 2014 g.

Nadamo se da Vam ovo pomjeranje za dvije sedmice ranije neće previše smetati. Evo, za koji dan izlaze i Konkursi, pa Vas sa dobrodošlicom očekujemo u Perastu.

 
Preminula prof dr Marija Milja Radulović
Saturday, 08 February 2014

4. feb. 2014. iznenada je preminula prof.dr. Marija Milja Radulović.

milja(custom).jpg

Milja je bila jedan od osnivača Festivala klapa u Perastu, vrijedna i uvažena članica našeg Upravnog odbora čije su sugestije, inicijative i produhovljena zapažanja bila od neprocjenljive vrijednosti.

Iznad svega, Milja je bila veliki prijatelj, čija će tiha i nenametljiva blagost svima nama nedostajati.

Detaljnije...
 
Održana Godišnja skupština Međunarodnog Festivala Klapa
Saturday, 08 February 2014
 
GODIŠNJA SKUPŠTINA
NVO MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA PERAST
održana 31. januara 2014.
 

U sali S.O. KOTOR, u Palati Bizanti, održana je Godišnja skupština NVO Međunarodni festival klapa Perast, na kojoj su podnijeti Izvještaji o radu ove organizacije za 2013.g kao i planovi aktivnosti za 2014.g. Skupštinsko zasijedanje je uljepšala klapa BELLEZZA iz Tivta koja nam je na početku i na kraju zasijedanja otpjevala nekoliko klapskih pjesama.

Sa odobravanjem su prihvaćeni izvještaji o aktivnostima tokom prošle godine do XII Festivala, odnosno o organizaciji seminara i klapskih koncerata u periodu januar – maj 2013., zatim o radu na projektu LUDVIK KUBA, te posebno o XII Festivalu klapa Perast 2013., koji je ocijenjen jedinstvenim ne samo po broju i kvalitetu učesnika, već posebno po visokim programskim i umjetničkim dostignućima.

Detaljnije...
 
NOVO - 38 savremenih obrada Kubinih notnih zapisa iz 1907. godine
Friday, 31 January 2014

Dragi posjetioci,

čast nam je i zadovoljstvo objaviti da od danas pod rubrikom NOTNI ZAPISI možete pregledati 38 savremenih obrada Kubinih notnih zapisa iz 1907. godine.

direktan link

 
Postavljene slike XII festivala - 2013.
Wednesday, 29 January 2014

Dragi posjetioci,

pod galerijom slika sada možete pregledati i slike sa poslednjeg XII festivala - 2013. godine. Ukoliko poželite neku od slika u originalnoj veličini, slobodno nas kontaktirajte.

 
Najava za XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA - PERAST 2014
Thursday, 23 January 2014

Poštovani i dragi prijatelji Festivala klapa u Perastu,

mi se već uveliko spremamo za naredni festival pa sada, kada smo načelno dogovorili  programske osnove, prilika je da Vam najavimo važnije pojedinosti: 

- 31. Jan. - održava se naša GODIŠNJA SKUPŠTINA na kojoj se usvajaju planovi za tekuću godinu,

- 14. Feb. - Prof Jasminko Šetka će održati I stručni seminar za crnogorske klape. Bit će to  prvi u nizu seminara koji su planirani jednom mjesečno do ljeta, nakon kojih ćemo organizovati KONCERT CRNOGORSKIH KLAPA, u programu KotorArta početkom jula mjeseca.

-15.feb. - raspisujemo KONKURSE za učešće klapa na XIII Festivalu u kategorijama ženske, mješovite i muške klape i kategoriji Nova klapska pjesma. Konkursi će biti otvoreni do 31. 3. 2014.g.

Takmičarski repertoar će biti:

Detaljnije...
 
Sajt je u fazi dorade
Tuesday, 28 January 2014

Poštovani posjetioci,

sajt je trenutno u fazi dorade. Radimo na nekim ispravkama koje će, nadamo se, biti brzo završene. Uskoro će i sve informacije o XIII Festivalu - Perast 2014 biti dostupne.

Hvala Vam na razumijevanju.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 51 - 60 of 77
RocketTheme Joomla Templates