- V I J E S T I -
PROMJENA DATUMA
Thursday, 13 February 2014

Poštovani članovi klapa, dragi prijatelji,

u dane kada smo planirali naš XIII Festival 18. – 20. jula, naši prijatelji V.Didiović i Cambi organizuju „Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima“, u Kostanjima su „Dani Mile Gojsalić“ a u Omišu Nove skladbe...

Razmatrali smo i druge datume: 1. – 3. avgusta kada mnogi od Vas poklanjaju svoje pjesme „Gospi Sinskoj“, ili se sreću u Skradinu i Neumu, kasnije 8. – 10. prijatelji iz Hercegovine otvaraju svoj I Festival u Posušju, slijede susreti u Bibinju...

Odlučili smo da se naš

XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA, PERAST – 2014.

održi u dane

4. – 6. JULA , 2014 g.

Nadamo se da Vam ovo pomjeranje za dvije sedmice ranije neće previše smetati. Evo, za koji dan izlaze i Konkursi, pa Vas sa dobrodošlicom očekujemo u Perastu.

 
Preminula prof dr Marija Milja Radulović
Saturday, 08 February 2014

4. feb. 2014. iznenada je preminula prof.dr. Marija Milja Radulović.

milja(custom).jpg

Milja je bila jedan od osnivača Festivala klapa u Perastu, vrijedna i uvažena članica našeg Upravnog odbora čije su sugestije, inicijative i produhovljena zapažanja bila od neprocjenljive vrijednosti.

Iznad svega, Milja je bila veliki prijatelj, čija će tiha i nenametljiva blagost svima nama nedostajati.

Detaljnije...
 
Održana Godišnja skupština Međunarodnog Festivala Klapa
Saturday, 08 February 2014
 
GODIŠNJA SKUPŠTINA
NVO MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA PERAST
održana 31. januara 2014.
 

U sali S.O. KOTOR, u Palati Bizanti, održana je Godišnja skupština NVO Međunarodni festival klapa Perast, na kojoj su podnijeti Izvještaji o radu ove organizacije za 2013.g kao i planovi aktivnosti za 2014.g. Skupštinsko zasijedanje je uljepšala klapa BELLEZZA iz Tivta koja nam je na početku i na kraju zasijedanja otpjevala nekoliko klapskih pjesama.

Sa odobravanjem su prihvaćeni izvještaji o aktivnostima tokom prošle godine do XII Festivala, odnosno o organizaciji seminara i klapskih koncerata u periodu januar – maj 2013., zatim o radu na projektu LUDVIK KUBA, te posebno o XII Festivalu klapa Perast 2013., koji je ocijenjen jedinstvenim ne samo po broju i kvalitetu učesnika, već posebno po visokim programskim i umjetničkim dostignućima.

Detaljnije...
 
NOVO - 38 savremenih obrada Kubinih notnih zapisa iz 1907. godine
Friday, 31 January 2014

Dragi posjetioci,

čast nam je i zadovoljstvo objaviti da od danas pod rubrikom NOTNI ZAPISI možete pregledati 38 savremenih obrada Kubinih notnih zapisa iz 1907. godine.

direktan link

 
Postavljene slike XII festivala - 2013.
Wednesday, 29 January 2014

Dragi posjetioci,

pod galerijom slika sada možete pregledati i slike sa poslednjeg XII festivala - 2013. godine. Ukoliko poželite neku od slika u originalnoj veličini, slobodno nas kontaktirajte.

 
Najava za XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA - PERAST 2014
Thursday, 23 January 2014

Poštovani i dragi prijatelji Festivala klapa u Perastu,

mi se već uveliko spremamo za naredni festival pa sada, kada smo načelno dogovorili  programske osnove, prilika je da Vam najavimo važnije pojedinosti: 

- 31. Jan. - održava se naša GODIŠNJA SKUPŠTINA na kojoj se usvajaju planovi za tekuću godinu,

- 14. Feb. - Prof Jasminko Šetka će održati I stručni seminar za crnogorske klape. Bit će to  prvi u nizu seminara koji su planirani jednom mjesečno do ljeta, nakon kojih ćemo organizovati KONCERT CRNOGORSKIH KLAPA, u programu KotorArta početkom jula mjeseca.

-15.feb. - raspisujemo KONKURSE za učešće klapa na XIII Festivalu u kategorijama ženske, mješovite i muške klape i kategoriji Nova klapska pjesma. Konkursi će biti otvoreni do 31. 3. 2014.g.

Takmičarski repertoar će biti:

Detaljnije...
 
Sajt je u fazi dorade
Tuesday, 28 January 2014

Poštovani posjetioci,

sajt je trenutno u fazi dorade. Radimo na nekim ispravkama koje će, nadamo se, biti brzo završene. Uskoro će i sve informacije o XIII Festivalu - Perast 2014 biti dostupne.

Hvala Vam na razumijevanju.

 
Zahvalnica
Wednesday, 31 July 2013
Poštovani ,
 
dugo smo pripremali  ovaj , upravo završeni ,  XII Festival klapa u Perastu.
 
U tri dana je  sve stalo,  mladi talenti i oni što su se tek okupili u prvu dječju klapu i  28 raspjevanih klapa koje su pjevanjem svojih ali i   bokeljskih pjesama postale dio naše muzičke istorije i  ostale , svojom ljupkošču i prijateljstvom  u našim srcima. 
 
Ohrabrio nas je Ministar za  daljnja pregnuća , Gradonačelnici  pripremamo knjigu za Dan Kotora,  sa “Liricom” smo otvorili “staru škrinju sa skrivenim blagom” kako je to poetski rekao Vinko Didović  za  sve njene autore , za Krešimira Magdića  i Maria Katavića i  Juru Šaban Stanića i Anu Kodrić  i Vandu Ferić i Zlatka Babana , za izvrsnog  Dr Jakšu Primorca  i šarmantnu dr Zlatu Marjanović , za  korčulansku liriku  Janesa Vlašića  i  veliko klapsko srce Jasminka Šetke .... za mnoge  autore, pjevače , voditelje  koje nismo imenom spomenuli u ovom beskrajnom i  bezvremenom svijetu naše klapske muzike.
 
Svima  VELIKO HVALA   na doprinosu  i dobrodošli  nam  ponovo da sledeći susret  učinimo još boljim !
 
Za sve nas u Festivalu
Milan Kovačević       
 
ZAVRŠEN XII FESTIVAL KLAPA PERAST -2013
Wednesday, 31 July 2013
„  Iz neke stare škrinje smo izvadili  požutjele papire , na njima pronašli note a one su sada, u svjetlosti ove divne peraške noći - 106 godina poslije,  zasjale kao staro zlato...“  kazao je Vinko Didović sinoć, 28.jula, na završnom koncertu koji smo nazvali „Renesansa bokeljske pjesme“.
 
Ovaj naslov je vjerovatno najbolji okvir naših međufestivalskih aktivnosti  koje smo sa velikom ambicijama , nadom ali i vjerom u uspjeh, postavili  i pred nas kao organizatore i pred  naše prijatelje  u stručnom svijetu klapske muzike, pred muzičkim autorima, voditeljima i  velikim brojem klapa koje su  taj muzički izazov radosno prihvatile  i izvele vrlo uspješno u samo tri  festivalske večeri. 
Detaljnije...
 
POČINJE XII FESTIVAL KLAPA PERAST- 2013.
Tuesday, 23 July 2013
POČINJE XII FESTIVAL KLAPA PERAST- 2013.
 ( 26 – 28 .jula 2013.)  
 
U petak  26.jula u 20 č , u muzeju grada Perasta će , kao dio petogodišnje tradicije , biti otvorena  IZLOŽBA SLIKA  MLADIH TALENATA UMJETNIČKE ŠKOLE SA CETINJA .
 
Već u 21.00 č na trgu pred ctrkvom Sv.Nikole , počinje zvanično XII Festival klapa. Prisutne će pozdraviti gradonačelnica Kotora, gospođa Maja Marija Ćatović.
 
Redosljed događanja i repertoar možete pogledati u nastavku
 
 
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 51 - 60 of 74
RocketTheme Joomla Templates