- V I J E S T I -
OBJAVLJENI KONKURSI ZA XII FESTIVAL
Sunday, 03 February 2013
Na sjednici  od 2.februara 2013. g . U.O.  festivala je usvojio osnovne dokumente za XII Festival klapa u Perastu  koji će se održati krajem jula mjeseca.
 
PRAVILNIK   festivala , neznatno izmijenjen u odnosu na prošlogodišnji  , možete pogledati  i preuzeti u rubrici PROPOZICIJE .
 
KONKURS ZA UČEŠĆE  , zatim KONKURS ZA NOVU KLAPSKU PJESMU  kao i formular PRIJAVE  , možete preuzeti  u rubrici  KONKURSI .
 
Konkursi se objavljuju zvanično 5. februara  i  otvoreni su do 5. aprila 2013.g.
 
Sa istinskom radošću , pozivamo klape da  svojim pjesmama obogate  muzički  sadržaj  festivala  a svojim prisustvom  uveličaju  naša  prijateljska klapska druženja. 
 
ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA
Friday, 25 January 2013
18. januara je u  sali opštinskog parlamenta , u palati“Bizanti“ , održana godišnja skupština na čijem  je početku  predsjednica naše NVO ,   Marina Brainović  pozdravila brojne prisutne članove  i goste. Sastanak skupštine je vodilo radno predsjedništvo  -Miro Braić , predsjednik U.O. , član U.O. dr Marija Radulović i Marina Dulović podpredsjednik NVO.   
 
Slijedile su uobičajene tačke dnevnog reda-  izvještaji o radu U.O. , o proteklom XI Festivalu, finansijkom pregledu prihoda i troškova ,  izvještaj Nadzornog odbora i  izvještaj  o  radu Stručnog odbora tokom 2012.g.
 
Svi izvještaji su prihvaćeni  uz  diskusije prisutnih koji su   izrazili  zadovoljstvo  postignutim rezultatima uz čestitke za ostvarene planove i aktivnosti. 
Detaljnije...
 
ZAVRŠEN XI FESTIVAL KLAPA – PERAST 2012.g.
Monday, 27 August 2012

Veliko je i istinsko zadovoljstvo  za nas , organizatore  XI Festivala , kada primamo pretežno  čestitke  i izraze zahvalnosti od svih učesnika  ovogodišnjeg klapskog okupljanja. To je potvrda da su nam naši dragi gosti , prijatelji iz  svih klapa koje su se od 2. – 5. avgusta  okupile u Perastu , otišli  iz Boke zadovoljni , obogaćeni lijepim iskustvom druženja u  pjesmi ,   što  je zapravo vrhunski doživljaj  i smisao klapskog pjevanja.

Ove godine, pred sam početak našeg  festivala ,  postali smo  dio velike kulturne manifestacije – KOTOR ARTA .  Čini nam čast i zadovoljstvo , da smo svojim radom i rezultatima zavrijedili  interes  umjetnika  i  nadležnih institucija , svakako uz  očekivanja da ovakva saradnja donosi samo još veći kvalitet,  da gradimo nove mostove kulture , da pjesmom širimo granice ljudskog razumijevanja.  

Detaljnije...
 
XI FESTIVAL - IZABRANE KLAPE UČESNICE
Wednesday, 09 May 2012

Nakon  pomjeranja datuma  takmičarske  večeri  MUŠKIH KLAPA  i  NOVIH KOMPOZICIJA , sa 4. na 5.avgust  ( radi kotorskog Karnevala -4.avgusta) zahvaljujući upravo razumijevanju  pomenutih  klapa , sačuvana je cjelina  programa i učesnika . Nakon što je  STRUČNI ODBOR  pregledao prijave , partiture i audio snimke i dao na usvajanje svoj prijedlog Upravnom odboru Festivala,  isti je   odlučio o konačnom programskom kalendaru i učesnicima,  kako slijedi :

Detaljnije...
 
KONKURS PRODUŽEN DO 20.APRILA
Wednesday, 04 April 2012
Sa zadovoljstvom obavještavamo sve prijatelej našeg Festivala,  da smo zaključno sa 30. Martom primili  18 prijava po Konkursu  za sudjelovanje na  XI Festivalu klapa u Perastu.  Prijavljene  klape ćemo odmah i kontaktirati sa  sugestijama da se neke prijavljene pjesme promijene  obzirom da  imamo nekoliko istih pjesama prijavljenih od 2 ili više klapa . Nadamo se da ćemo time dobiti raznovrsniji i bogatiji   izvođački repertoar.
I ovim putem izražavamo zahvalnost klapama  za pokazani interes , razumijevanje naše festivalske koncepcije  i dostavljene prijave. Već je vidljivo  da ćemo imati vrlo kvalitetan i zanimljiv takmičarski program. 
Detaljnije...
 
Obavještenje
Wednesday, 29 February 2012
Poštovani prijatelji klapskog pjevanja ,
 
Zbog poklapanja planiranog datuma održavanja  našeg Festivala ( 26-29/7) sa  finalnim večerima Festivala klapa u Omišu,  odlučili smo da  pomjerimo  događanja u Perastu  za jednu sedmicu,  tako da će se :  
 
XI MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA PERAST-  2012.  
 
održati  od  2. AVGUSTA ( četvrtak) do 5.AVGUSTA ( nedelja) 2012.g.
 
Nadamo se da ćete ovu našu odluku prihvatiti sa odobravanjem.
 
XI FESTIVAL- OTVORENI KONKURSI
Monday, 23 January 2012

Na sjednici U.O. Festivala , donesene su odluke o  otvaranju Konkursa za učešće klapa  i Konkursa za „Nove klapske pjesme“   za pretstojeći XI  Međunarodni Festival klapa Perast -2012.

Festival će se održati od 26/7 do 29/7 2012.   a oba konkursa su otvoreni 70 dana, odnosno od 20/1 do 30/3  2012.g. Nadamo se dovoljno vremena da klape naprave repertoarski izbor i blagovremeno se prijave. 

I konkursi i  novi Pravilnik XI Festivala,  odražavaju duh promjena koje su najavljene skoro održanom Skupštinom :  uvodi se BOKEŠKA PJESMA  u  takmičarski repertoar muških , ženskih i mješovitih klapa, stimuliše se stvaranje NOVIH KLAPSKIH PJESAMA  brojnim novčanim  i drugim nagradama , koje sada nose i  znamenita imena .

 Svi  dokumenti, koji su važni za klape učesnice,  se mogu pročitati i  preuzeti iz rubrika PROPOZICIJE (Pravilnik)  i KONKURSI ( Konkursi i Prijava ). 

 
ODRŽANA SKUPŠTINA
Saturday, 14 January 2012

U prijatnom ambijentu  sale  „Palate Bizanti“ koju nam je ljubazno ustupila  S.O. Kotor za  ovu priliku  ,  održali smo godišnju Skupštinu sa dosta obimnim dnevnim redom , zanimljivim i korisnim raspravama  i što je najvažnije , donijeli značajne odluke vezane za  XI Festival klapa.  Čak 32 člana Skupštine se odazvalo pozivu i  vrlo aktivno se učestvovalo  u gotovo tro- satnom radu . Na kraju, već  tradicionalno , „Peraške delicije“  i  uživanje u pjesmi klape „Bocca nostra“.

Dnevni red je obuhvatio  Izvještaj o radu  U.O. tokom prošle godine, gdje je posebno i detaljno obrađen jubilarni X Festival klapa, kao i  Izvještaj o prihodima , troškovima i finansiskom stanju. Uz čestitke za dobru organizaciju X festivala,  ukazano je i na moguća poboljšanja  u određenim segmentima programa , marketinga Festivala i  iznad svega potreba da se za ovaj značajan ali po zahtjevima skroman Festival – pokušaju naći stablini izvori finansiranja.

Detaljnije...
 
NOVE PARTITURE U “ NOTNIM ZAPISIMA”
Friday, 25 November 2011
Poštovani ljubitelji klapskog pjevanja ,
U cilju popularizacije klapskih pjesama sa  područja Boke Kotorske , primorja i Crne Gore , onih  izvornih,  kasnije obrađenih,  zatim starijih i savremenih  autorskih  kompozicija , kao i onih NOVIH KOMPOZICIJA koje su posebno napisane za  naša poslednja tri festivala,  objavili smo  njihove KOMPLETNE PARTITURE  U RUBRICI “ NOTNI ZAPISI”.
Pozivamo sve  autore ,  aranžere  i voditelje klapa,  da poneku od  objavljanih pjesama  uvrste u svoj   repertoar  i time doprinesu  njihovoj popularizaciji.
Mi ćemo i dalje prikupljati  i objavljivati sve notne zapise koji se temom ili autorstvom  mogu vezati za muzičko stvaralaštvo  klapskog pjevanja  ovog  područja .
Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem doprinosu. 
 
ZAVRŠEN X MEDJUNARODNI FESTIVAL KLAPA PERAST- 2011
Sunday, 21 August 2011

PRIČE O MORU “  od Kranja  , preko Dalmacije i Crne Gore  do  Constantinovog Niša.

Jubilarni X festival klapa  , po ocjenama  mnogobrojne publike i stručne javnosti , zaista je održan u znaku jubileja ,  u kvalitativnom i  sadržajnom smislu a svakako  i po trajanju  i  broju učesnika.

Festival je započeo još 26.jula , otvaranjem izložbe mladih slikarskih talenata cetinjske škole  a onda svečanim otvaranjem 27.jula uz  preformans „ PRIČE O MORU “  kojim su nas glumci CNP Podgorica  poveli uz tematsku nit festivala.   Klapa „CAMBI“  je zatim  promišljenim repertoarskim  izborom,   oduševila publiku  ( a vjerovatno i TV gledaoce širom svijeta ,  putem direktnog satelitskog TV prijenosa).

Sledeća 3 dana su bila u znaku takmičenja  ali iznad svega u duhu klapskog druženja , posebno  nakon zvaničnih programa.  Naime , uz nesebičnu pomoć i vanredno gostoprinstvo Don Srećka Majića , u samostanu  Sv.Antuna  su se svake noći  okupljale klape i njihovi ljubitelji , da bi pjesmom do zore  potvrdili našu osnovnu misiju : GRADITI MOSTOVE PRIJATELJSTVA.   Smatramo umjesnim  citirati  poruku klape „ŽRNOVNICA“   „..... moramo ipak izdvojiti i pohvaliti naše kolege iz Niša, čije nas je prijateljstvo i čestitke  na kasnijoj večeri  uvjerilo da je pjesma ta koja nas sve spaja i veže,  a ne obrnuto....“.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 61 - 70 of 74
RocketTheme Joomla Templates