- V I J E S T I -
Zahvalnica
Wednesday, 31 July 2013
Poštovani ,
 
dugo smo pripremali  ovaj , upravo završeni ,  XII Festival klapa u Perastu.
 
U tri dana je  sve stalo,  mladi talenti i oni što su se tek okupili u prvu dječju klapu i  28 raspjevanih klapa koje su pjevanjem svojih ali i   bokeljskih pjesama postale dio naše muzičke istorije i  ostale , svojom ljupkošču i prijateljstvom  u našim srcima. 
 
Ohrabrio nas je Ministar za  daljnja pregnuća , Gradonačelnici  pripremamo knjigu za Dan Kotora,  sa “Liricom” smo otvorili “staru škrinju sa skrivenim blagom” kako je to poetski rekao Vinko Didović  za  sve njene autore , za Krešimira Magdića  i Maria Katavića i  Juru Šaban Stanića i Anu Kodrić  i Vandu Ferić i Zlatka Babana , za izvrsnog  Dr Jakšu Primorca  i šarmantnu dr Zlatu Marjanović , za  korčulansku liriku  Janesa Vlašića  i  veliko klapsko srce Jasminka Šetke .... za mnoge  autore, pjevače , voditelje  koje nismo imenom spomenuli u ovom beskrajnom i  bezvremenom svijetu naše klapske muzike.
 
Svima  VELIKO HVALA   na doprinosu  i dobrodošli  nam  ponovo da sledeći susret  učinimo još boljim !
 
Za sve nas u Festivalu
Milan Kovačević       
 
ZAVRŠEN XII FESTIVAL KLAPA PERAST -2013
Wednesday, 31 July 2013
„  Iz neke stare škrinje smo izvadili  požutjele papire , na njima pronašli note a one su sada, u svjetlosti ove divne peraške noći - 106 godina poslije,  zasjale kao staro zlato...“  kazao je Vinko Didović sinoć, 28.jula, na završnom koncertu koji smo nazvali „Renesansa bokeljske pjesme“.
 
Ovaj naslov je vjerovatno najbolji okvir naših međufestivalskih aktivnosti  koje smo sa velikom ambicijama , nadom ali i vjerom u uspjeh, postavili  i pred nas kao organizatore i pred  naše prijatelje  u stručnom svijetu klapske muzike, pred muzičkim autorima, voditeljima i  velikim brojem klapa koje su  taj muzički izazov radosno prihvatile  i izvele vrlo uspješno u samo tri  festivalske večeri. 
Detaljnije...
 
POČINJE XII FESTIVAL KLAPA PERAST- 2013.
Tuesday, 23 July 2013
POČINJE XII FESTIVAL KLAPA PERAST- 2013.
 ( 26 – 28 .jula 2013.)  
 
U petak  26.jula u 20 č , u muzeju grada Perasta će , kao dio petogodišnje tradicije , biti otvorena  IZLOŽBA SLIKA  MLADIH TALENATA UMJETNIČKE ŠKOLE SA CETINJA .
 
Već u 21.00 č na trgu pred ctrkvom Sv.Nikole , počinje zvanično XII Festival klapa. Prisutne će pozdraviti gradonačelnica Kotora, gospođa Maja Marija Ćatović.
 
Redosljed događanja i repertoar možete pogledati u nastavku
 
 
Detaljnije...
 
OBJAVLJENI KONKURSI ZA XII FESTIVAL
Sunday, 03 February 2013
Na sjednici  od 2.februara 2013. g . U.O.  festivala je usvojio osnovne dokumente za XII Festival klapa u Perastu  koji će se održati krajem jula mjeseca.
 
PRAVILNIK   festivala , neznatno izmijenjen u odnosu na prošlogodišnji  , možete pogledati  i preuzeti u rubrici PROPOZICIJE .
 
KONKURS ZA UČEŠĆE  , zatim KONKURS ZA NOVU KLAPSKU PJESMU  kao i formular PRIJAVE  , možete preuzeti  u rubrici  KONKURSI .
 
Konkursi se objavljuju zvanično 5. februara  i  otvoreni su do 5. aprila 2013.g.
 
Sa istinskom radošću , pozivamo klape da  svojim pjesmama obogate  muzički  sadržaj  festivala  a svojim prisustvom  uveličaju  naša  prijateljska klapska druženja. 
 
ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA
Friday, 25 January 2013
18. januara je u  sali opštinskog parlamenta , u palati“Bizanti“ , održana godišnja skupština na čijem  je početku  predsjednica naše NVO ,   Marina Brainović  pozdravila brojne prisutne članove  i goste. Sastanak skupštine je vodilo radno predsjedništvo  -Miro Braić , predsjednik U.O. , član U.O. dr Marija Radulović i Marina Dulović podpredsjednik NVO.   
 
Slijedile su uobičajene tačke dnevnog reda-  izvještaji o radu U.O. , o proteklom XI Festivalu, finansijkom pregledu prihoda i troškova ,  izvještaj Nadzornog odbora i  izvještaj  o  radu Stručnog odbora tokom 2012.g.
 
Svi izvještaji su prihvaćeni  uz  diskusije prisutnih koji su   izrazili  zadovoljstvo  postignutim rezultatima uz čestitke za ostvarene planove i aktivnosti. 
Detaljnije...
 
ZAVRŠEN XI FESTIVAL KLAPA – PERAST 2012.g.
Monday, 27 August 2012

Veliko je i istinsko zadovoljstvo  za nas , organizatore  XI Festivala , kada primamo pretežno  čestitke  i izraze zahvalnosti od svih učesnika  ovogodišnjeg klapskog okupljanja. To je potvrda da su nam naši dragi gosti , prijatelji iz  svih klapa koje su se od 2. – 5. avgusta  okupile u Perastu , otišli  iz Boke zadovoljni , obogaćeni lijepim iskustvom druženja u  pjesmi ,   što  je zapravo vrhunski doživljaj  i smisao klapskog pjevanja.

Ove godine, pred sam početak našeg  festivala ,  postali smo  dio velike kulturne manifestacije – KOTOR ARTA .  Čini nam čast i zadovoljstvo , da smo svojim radom i rezultatima zavrijedili  interes  umjetnika  i  nadležnih institucija , svakako uz  očekivanja da ovakva saradnja donosi samo još veći kvalitet,  da gradimo nove mostove kulture , da pjesmom širimo granice ljudskog razumijevanja.  

Detaljnije...
 
XI FESTIVAL - IZABRANE KLAPE UČESNICE
Wednesday, 09 May 2012

Nakon  pomjeranja datuma  takmičarske  večeri  MUŠKIH KLAPA  i  NOVIH KOMPOZICIJA , sa 4. na 5.avgust  ( radi kotorskog Karnevala -4.avgusta) zahvaljujući upravo razumijevanju  pomenutih  klapa , sačuvana je cjelina  programa i učesnika . Nakon što je  STRUČNI ODBOR  pregledao prijave , partiture i audio snimke i dao na usvajanje svoj prijedlog Upravnom odboru Festivala,  isti je   odlučio o konačnom programskom kalendaru i učesnicima,  kako slijedi :

Detaljnije...
 
KONKURS PRODUŽEN DO 20.APRILA
Wednesday, 04 April 2012
Sa zadovoljstvom obavještavamo sve prijatelej našeg Festivala,  da smo zaključno sa 30. Martom primili  18 prijava po Konkursu  za sudjelovanje na  XI Festivalu klapa u Perastu.  Prijavljene  klape ćemo odmah i kontaktirati sa  sugestijama da se neke prijavljene pjesme promijene  obzirom da  imamo nekoliko istih pjesama prijavljenih od 2 ili više klapa . Nadamo se da ćemo time dobiti raznovrsniji i bogatiji   izvođački repertoar.
I ovim putem izražavamo zahvalnost klapama  za pokazani interes , razumijevanje naše festivalske koncepcije  i dostavljene prijave. Već je vidljivo  da ćemo imati vrlo kvalitetan i zanimljiv takmičarski program. 
Detaljnije...
 
Obavještenje
Wednesday, 29 February 2012
Poštovani prijatelji klapskog pjevanja ,
 
Zbog poklapanja planiranog datuma održavanja  našeg Festivala ( 26-29/7) sa  finalnim večerima Festivala klapa u Omišu,  odlučili smo da  pomjerimo  događanja u Perastu  za jednu sedmicu,  tako da će se :  
 
XI MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA PERAST-  2012.  
 
održati  od  2. AVGUSTA ( četvrtak) do 5.AVGUSTA ( nedelja) 2012.g.
 
Nadamo se da ćete ovu našu odluku prihvatiti sa odobravanjem.
 
XI FESTIVAL- OTVORENI KONKURSI
Monday, 23 January 2012

Na sjednici U.O. Festivala , donesene su odluke o  otvaranju Konkursa za učešće klapa  i Konkursa za „Nove klapske pjesme“   za pretstojeći XI  Međunarodni Festival klapa Perast -2012.

Festival će se održati od 26/7 do 29/7 2012.   a oba konkursa su otvoreni 70 dana, odnosno od 20/1 do 30/3  2012.g. Nadamo se dovoljno vremena da klape naprave repertoarski izbor i blagovremeno se prijave. 

I konkursi i  novi Pravilnik XI Festivala,  odražavaju duh promjena koje su najavljene skoro održanom Skupštinom :  uvodi se BOKEŠKA PJESMA  u  takmičarski repertoar muških , ženskih i mješovitih klapa, stimuliše se stvaranje NOVIH KLAPSKIH PJESAMA  brojnim novčanim  i drugim nagradama , koje sada nose i  znamenita imena .

 Svi  dokumenti, koji su važni za klape učesnice,  se mogu pročitati i  preuzeti iz rubrika PROPOZICIJE (Pravilnik)  i KONKURSI ( Konkursi i Prijava ). 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 61 - 70 of 77
RocketTheme Joomla Templates